Muut oppiaineet

Muut oppiaineet

Muissa oppiaineissa syvennämme valokuvauksen ja valokuvailmaisun ymmärrystä

  1. Dokumentti- ja lehtikuvaus
  2. Maisema- ja luontokuvaus
  3. Filmikuvaus ja pimiö
  4. Valokuvahistoria ja kuva-analyysi
  5. Kuvallinen ilmaisu
  6. Työelämään tutustuminen
  7. Näyttely ja portfolio


1. Dokumentti- ja lehtikuvaus

Miten rakennat puhuttelevan uutis- tai kuvituskuvan ajankohtaisesta aiheesta? Kurssi auttaa sinua hahmottamaan oman näkökulmasi ympäröivään maailmaan ja kommentoimaan sen ilmiöitä. Perehdyt dokumentti- ja lehtikuvauksen keinoihin käsitellä aiheita eri näkökulmista eri lähestymistavoilla.

2. Maisema- ja luontokuvaus

Kiinnostaako kulttuurimiljöö tai luonnonmaisema? Sovellatko kuvailevaa vai suoran toteavaa lähestymistapaa? Ehkä haluat rajata huomion kasvikunnan muotokielen yksityiskohtiin? Tutkimme aihepiirin keskeisiä lähestymistapoja ja ilmaisuperinteitä.

3. Filmikuvaus ja pimiö

Haluatko valottaa mv-filmin perinteisellä järjestelmäkameralla, kehittää sen ja vedostaa pimiössä mustavalkokuviksi? Opistolla on käytettävissäsi käsisäädöillä varustettu kamera ja kahdeksan suurennuskojeen mv-pimiö.


4. Valokuvahistoria ja kuva-analyysi

Valokuvahistorian kuvastoon tutustut opetusaineitten teema-alustuksissa. Kuvia tulkitsemme sekä lyhyen tulkintamallin että laajemman analyysimallin avulla. Tulkintaa teemme myös harjoitustöiden palautetilaisuuksissa.


5. Kuvallinen ilmaisu

Osa korkeakoulujen valintakoetehtävistä toteutetaan kuvallisen ilmaisun välineillä piirtäen ja maalaten. Haluatko valmentautua tuleviin pääsykokeisiin kehittämällä myös piirustustaitojasi? Tutustumme viiva- ja valööripiirustuksen tekniikoihin ja piirrämme elävää mallia. Teemme pääsykokeisiin valmentavia sisältöaiheisia harjoituksia ja tutustumme niiden arviointiperusteisiin.


6. Työelämään tutustuminen

Haluatko tutustua 4-5 päivän ajan valitsemaasi ammattikuvauksen osa-alueeseen? Vaihtoehtoisesti voit tehdä kuvaajahaastattelun tai kirjoitelman sinua kiinnostavasta kuvaajasta.


7. Näyttely ja portfolio

Osallistut työlläsi yhteiseen loppunäyttelyyn ja sen järjestämiseen liittyviin rutiineihin. Työryhmissä suunnittelemme näyttelyn julisteen, kutsun, lehdistötiedotteen ja avajaisohjelman.

Opintojen lopussa kasaat kuvistasi portfolion. Voit tehdä perinteisen näytekansion tai vapaamuotoisen kuvavihkon.

One Comment on “Muut oppiaineet

  1. Päivitysilmoitus: Valokuvaus | Kymenlaakson Opisto

%d bloggers like this: