Laajat oppiaineet

Laajat oppiaineet

Hyvä kuva vaatii välineen ja ilmaisun tasavertaista hallintaa. Pääpaino on kameratyöskentelyn, valokuvailmaisun, digitaalisen kuvankäsittelyn ja henkilökuvauksen oppiaineissa.

Linjan vastaava opettaja: Jari Viljanen

  1. Kamera ja kuvaus
  2. Digitaalinen kuvankäsittely
  3. Valokuvailmaisu
  4. Salama- ja studiokuvaus
  5. Henkilö- ja muotokuvaus

1. Kamera ja kuvaus

Haluatko oppia käyttämään digitaalista järjestelmäkameraa luovasti? Tutustut mm. himmenninaukon, suljinajan, polttovälin, kameran asetusten ja valonhallinnan monipuolisiin mahdollisuuksiin.

2. Digitaalinen kuvankäsittely

Nykyisin valokuva otetaan suoraan digitaaliseen muotoon. Tämä vaatii valokuvaajalta osaamista kuvatiedostojen teknisestä siirtämisestä tietokoneelle, varastoitavan tiedoston tekemisestä, kuvan korjailusta ja käsittelemisestä, sekä sopivien versioiden tuottamisesta erilaisia tulostustarpeita varten.

Käytössäsi ovat tehokkaat tietokoneet, ajanmukaiset ohjelmat (Adobe Lightroom 5 ja Photoshop CC) ja digitaalinen painokone.

3. Valokuvailmaisu

Mistä rakentuu hyvä kuva? Aiheesta, näkökulmasta ja ajatuksesta tai muodosta, väristä, valosta ja sommittelusta?

Tule oppimaan, miten muoto tukee sisältöä ja miten rakennat kuvaasi toimivan viestin? Perehdyt valokuvailmaisun perusperiaatteisiin ja opit käyttämään kuvapintaa luovasti niin muodollisten kuin sisällöllisten ruutujen rakentamisessa.

4. Salama- ja studiokuvaus

Onnistunut valaisu on hyvän valokuvan perustekijä. Valaisu voi olla näkyvää tai jäljitellä vallitsevaa valoa.

Opit erilaisia tapoja valaista kohdetta kameraan kiinnitettävän salaman avulla. Studiokuvauksessa käytössäsi on nykyaikaiset studiosalamat ja apulaitteet.

5. Henkilö- ja muotokuvaus

Haluatko ottaa ihmisestä tilannekuvan kadun vallitsevassa valossa tai rakentaa muotokuvalle huolellisen valaisun studiossa? Perehdyt tilannekuvan ja katukuvauksen sekä studio- ja miljöömuotokuvan perusteisiin.

%d bloggers like this: