Opinnot

Opinnot

Sarjakuvan ja digitaalisen kuvittamisen linjan opinnot koostuvat noin viikon tai kahden mittaisista kursseista, joissa käydään läpi kuvan tekemisen perusteita, tilan ja ihmisen piirtämistä, sarjakuvailmaisua, digitaalista kuvantekemistä, värien käyttöä jne. Omien kurssien lisäksi on yhteisiä opintoja kuvataide-, pelisuunnittelu- sekä graafisen suunnittelun linjojen kanssa.

Monipuolinen opetus tarjoaa perusteita piirtämiseen niin käsin kuin digitaalisesti, kuvallisen ilmaisun kehittämiseen, sisältöjen suunnitteluun, kuvankäsittelyyn sekä printti- ja sähköisen median hallintaan. Asiantunteva alan opetus antaa valmiuksia jatko-opintoihin hakeutumisessa sekä syventää tietämystä sarjakuvan ja kuvittamisen mahdollisuuksista alati muuttuvassa nykymaailmassa.

Kuvallista viestinnän taitoja tarvitaan hyvin monissa asioissa ja ammateissa. Linja sopii niin aloitteleville tekijöille, visuaalisen alan opintoihin tähtääville kuvallisten taitojen syventämiseen kuin vaikkapa palkkatyöstään välivuotta pitävälle tai muuten vaan taitojensa päivittämistä haluaville.

Linjan vastaavat opettajat: Ulla Leinonen ja Karri Laitinen

Vierailevina opettajina mm. Takuyo Kawachi.

Syyslukukausi: Sarjakuvan, kuvituksen, animaation, pilapiirtämisen ja kuvan tekemisen perusteet, välineet ja tekniikat.

Kevätlukukausi: Syventävät kurssit ja omavalintainen lopputyö, jonka tekemisessä voit keskittyä rauhassa oman sarjakuvajulkaisun, animaation, pelimaailman, artikkelikuvituksen, pilapiirrosten tai satukirjan tekemiseen.

Talven aikana teemme myös visuaalisten alojen pääsykoeharjoituksia ja -tehtäviä kevään kouluhakuja varten.

Voit tutustua meininkiin myös erillisessä Sarjakuvakoulu-blogissa!

%d bloggers like this: