Sarjakuva ja digitaalinen kuvittaminen

Sarjakuvan ja digitaalisen kuvittamisen opinnoissa keskitytään ideoiden, tarinoiden ja visuaalisten maailmojen sekä kuvallisen ajattelun kehittämiseen. Voit painottaa opintosi joko käsin tekemiseen tai tutustua tarkemmin digitaalisen ympäristön suomiin mahdollisuuksiin niin piirtämisessä kuin maalaamisessakin.

Tarinoimme niin fiktiota, fantasiaa kuin omaelämäkerrallisia sarjakuvia. Sarjakuva ja kuvittaminen taipuu niin moneen muotoon ja sisältöön. Kuvittamisessa usein lähtökohtana on valmis teksti, josta pyritään löytämään kuvallisesti tekstisisällön ydin. Hyvä kuvitus tuo kirjoitettuun viestiin voimaa ja näkyvyyttä.

Sarjakuvan ja digitaalisen kuvittamisen linjalla opetellaan erilaisia tapoja ideoida, suunnitella ja toteuttaa. Opintojen aikana on mahdollista tehdä oma pidempi sarjakuva käsikirjoituksesta valmiiksi albumiksi, suunnitella pelimaailma (concept art), toteuttaa animaatio, tehdä laajempi artikkelikuvitus tai kirjoittaa ja kuvittaa kokonainen satukirja.

Linja kestää lukuvuoden ja kevätlukukauden syventäviin opintoihin voi hakeutua ilman syksyn peruslinjan käymistä.