Kuvataide

Kuvataide on ideoiden ja ajatusten kuvalliseen tai kolmiulotteiseen muotoon saattamista. Opinnot antavat virikkeitä kuvan monipuoliseen tekemiseen, ideointiin ja tekniikoihin sekä kuvien työstämiseen kuvankäsittely- ja taitto-ohjelmien avulla valmiiksi painotuotteeksi. Opinnot kehittävät taiteellista näkemystä ja ilmaisukykyä sekä valmentavat muotoilualan ja visuaalisen alojen jatko-opintoihin.

Kuvataiteen opinnoissa opiskellaan kuvan sommittelua, värioppia, kuvittamista, akvarelli- ja akryylimaalausta, taidegrafiikkaa, plastista sommittelua, keramiikkaa, digitaalisen kuvan valmistamista. Perehdymme viiva- ja valööripiirustukseen, välineinä lyijykynä, hiili ja tussi.

Harjoittelemme ulkoisen näköistä toistamista ja sisäisen mielikuvan ulkoiseksi tuottamista, ihmisen ja tilan kuvaamista sekä kurkistamme taidehistoriaan.

Oppiminen tapahtuu itse tekemällä. Harjoitustyöt perehdyttävät visuaaliseen kulttuuriin ja auttavat löytämään omat vahvuudet ja kehittämään ilmaisua. Linja kestää lukuvuoden (tai suppeampana kevätlukukauden).

Lukuvuoden kestävän kuvataidelinjan opintoihin sisältyy Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (XAMK) Avoimen AMK:n visuaalisen viestinnän opintokokonaisuus (25 op).